Utolsó kívánság: alaposan kigyúrta magát a halálos beteg, hétgyerekes anyuka

Sharing is caring!

Az orvosok megmondták neki: gyermekeit már nem láthatja felnőni. A rák végezni fog vele. Azóta a most 31 éves asszony a lehető legtöbb időt igyekszik a szerettei körében tölteni, ugyanakkor közben a bakancslistájáról is húzza ki a tételeket. Van, aki szerint kitartás van benne, mint egészséges társaiban.

Három évvel ezelőtt, 32 hetes terhesen, napokkal karácsony előtt szembesült egy fiatal édesanya a lesújtó hírrel: a mellében kitapintott csomó koránt sem ártalmatlan, mint elsőre hitték. Negyedik stádiumú mellrák alakult ki nála. A tumor gyógyíthatatlan, az orvosok szerint pedig legfeljebb 15 éve van hátra.

A Sydney-ben élő Alisha Salih azonban nem tört össze. Úgy döntött, ahelyett, hogy elhagyja magát, küzdeni fog, és a lehető legtöbb élményt gyűjti a neki kiszabott – egyre csak fogyó – időben.

Hetekkel a diagnózis után, császármetszéssel világra hozták Alisha hetedik gyermekét, nem sokkal később pedig megkezdődött az embert próbáló kemoterápiás kezelés. Az édesanya eközben összeírta a bakancslistáját. Első helyen az szerepelt, hogy szerelmével – a gyermekeik előtt – végre oltár elé álljanak. Ez 2019 november 30-án meg is történt. Idén januárban pedig nekilátott, hogy beteljesítse másik vágyát: elindulhasson egy testépítő bajnokságon.

A felkészülés során 24 kilótól szabadult meg, testének változását pedig Insta-oldalán is dokumentálta. Persze a gyógykezelés mellett dupla küzdelem volt mindez.

– A betegségem miatt voltak rossz napok, amikor kezelésem volt, amikor mellékhatásként hányingertől, kimerültségtől, izom- és izületfájdalomtól szenvedtem, vagy ott volt a migrén, ami a kezelések után napokig tartott, de egyik sem hagytam, hogy kifogássá váljon. Mind arra hajtott, hogy jobb legyek, annak ellenére, hogy mikkel kell megküzdenem. Igen, negyedik stádiumú, gyógyíthatatlan rákom van, de jelenleg stabil az állapotom, és amíg ez a helyzet, és képes vagyok edzeni, addig ezt teszem – magyarázta.

Alisha Salih a napokban már részt is vett első versenyén, ahonnan két éremmel távozott – hamarosan pedig egy újabbon is megmérettetné magát.

A hétgyermekes, 31 éves ausztrál édesanya álmai elérésére a család online adománygyűjtésbe kezdett még tavaly: itt eddig közel 60 ezer dollár gyűlt össze.

Indirekt/Bors

Facebook Comments