Csaknem három évvel a rejtélyes körülmények között kámforrá vált maglódi vállalkozó, Pintér Gyula eltűnése után részben lezárta a nyomozást a rendőrség, az ügyészség pedig már vádat is emelt az ügyben – értesült a Blikk. A hatóságok biztosra veszik, hogy a luxusautók szerelésével foglalkozó férfit megölték, de a holtteste máig nem került elő. Az egyik ismerősét, B. Lászlót, aki segédkezhetett a holttest eltüntetésében, emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással és állatkínzással vádolták meg, de emberöléssel még nem tudtak meggyanúsítani senkit.

Ezeket látta már?

  • Helyreállt a Telekom tv szolgáltatása: ha önnél mégis hibát jelez, ezt kell tennie – És további jó hír is van

  • Hadházy elmondta, szerinte kit illet Márki-Zay megüresedett széke a parlamentben

– A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott segítséget nyújtott a sértett gyilkosának olyan módon, hogy a cselekmény elkövetése után – elterelés céljából – a sértett gépkocsiját, mobiltelefonját és kutyáját Szlovákiába vitte. A kutyát ott elengedte, míg a gépkocsit visszavitte a sértett házához, majd onnan gyalogosan eltávozott. A sértett sérelmére elkövetett emberöléstől a fenti ügy elkülönítésre került, az továbbra is folyamatban van, felderítési szakban, amelyben a nyomozó hatóság a nyomozást önállóan végzi – közölte érdeklődésünkre a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, dr. Nisóczi József Levente.

(A legfrissebb hírek itt)

Mint arról beszámoltunk, 2019. május 10-én veszett nyoma Pintér Gyulának a kutyájával. Ugyan a Répa nevű vizslát napokkal később a szlovákiai Léva környékén kóborolva megtalálták, a férfi azóta sem került elő. Információnk szerint a nyomozást már kétszer is befejezték, de az ügyészség mindannyiszor visszadobta azt a rendőrségnek. Úgy tudjuk, a pótnyomozás célja elsősorban az volt, hogy kiderítsék, az egy évig letartóztatásban lévő gyanúsítottnak volt-e társa, és ha igen, pontosan ki ölhette meg a Gyulát.

Rendőrök Pintér Gyula telephelyén. Gyilkosság történhetett, de nem találták meg a holttestet / Fotó: Fuszek GáborRendőrök Pintér Gyula telephelyén. Gyilkosság történhetett, de nem találták meg a holttestet / Fotó: Fuszek Gábor

– A közelmúltban a rendőrök a környékbeli autószerelő-műhelyek alkalmazottaitól tájékozódtak arról, mit tudnak Gyuláról. Gyilkosság miatt ugyan nem gyanúsítottak meg még senkit, de néhány ellentmondást sikerült ezzel tisztázni. B. Lászlót Gyula felkarolta, gyakran járt be a műhelyébe, és az eltűnése napján is ott találkoztak. Később ő volt az, aki kivitte a kutyáját Szlovákiába, az állat DNS-ét meg is találták az autójában. De ő juttatta vissza Gyula terepjáróját is vélhetően az udvarába, amellyel az elterelés valamint némi idő nyerése lehetett a célja – magyarázta a Blikknek dr. Penke András, az áldozat családjának jogi képviselője.

– Az iratokból az is kiderült, hogy az eltűnés idején gyanús hívásokat intézett, sőt, az egyik ismerőse telefonjáról a tudta nélkül egy rövid időre bérelt egy fémkeresőt, amit a tanyája környékén használt valamire. Elképzelhető, arról akart meggyőződni, hogy a maradványok megfelelően lettek-e eltüntetve, ezért a rendőrök munkagépekkel felásták az egész területet, de végül nem jutottak semmire – mondta az ügyvéd, aki szerint ugyan kétséget kizárólag nem lehet megállapítani, hogy a férfi az elkövető, de nagyon sok olyan körülmény mutat arra, hogy minimum tudnia kell, ki a tettes, de még az sem zárható ki, hogy ő ölte meg Pintér Gyulát.

16797621 1538405776179326 3139905232151087025 oPintér Gyula egyik ismerősét, B. Lászlót bűnpártolással és állatkínzással vádolták meg

Információink szerint amikor B. Lászlót még csak tanúként hallgatták ki, többször is ellentmondásba keveredett és emlékezetkiesésre is hivatkozott. Miután szembesítették az ellene szóló bizonyítékokkal, a gyanúsítotti kihallgatásain a szakértői vélemények szerint hirtelen haragú és kiszámíthatatlan személyiségű férfi inkább a hallgatást választotta. Még hazugságvizsgálóra is próbálták kötni, de azt nem vállalta. A Maglód melletti tanyájához is vissza vitték, de nem működött együtt a hatóságokkal. A rendőrség mindent megpróbált, több szomszédos ország társszerveivel is felvették a kapcsolatot, még ötmillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak, de egyelőre mindhiába.

Répa kutya lassan megszokja, hogy volt gazdája nővérénél, Ildikónál kell élnie / Fotó: Grnák LászlóRépa kutya már megszokta, hogy volt gazdája nővérénél, Ildikónál kell élnie / Fotó: Grnák László

Gyula szülei már elhunytak, a legközelebbi hozzátartozója a nővére, aki mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.

– Minden nap azzal kelek és fekszem, hogy kiderüljön a teljes igazság. Csak ez éltet. Annyi mindenen keresztül mentem, mióta szegény testvérem eltűnt. Arra kérem a Jóistent, addig ne haljak meg, míg nem derül ki, mi történt Gyulával és nem bűnhődik meg az, aki eltüntette. Minden egyes nap csak reménykedek abba, hogy lesz valami előrelépés, az őrjítő bizonytalanság teljesen felőröl. Nem tudok mást csak bízni abban, hogy felelősségre lesz vonva az elkövető. Ha életben lenne szegény, nem létezik, hogy ne jelentkezett volna. Az eszem tudja, hogy nincs életben, de a szívem képtelen elfogadni – mondta a könnyeivel küszködve a Blikknek Pintér Ildikó, az eltűnt férfi nővére. Hozzátette: meggyőződése, hogy a bűncselekmény hátterében nem egyedül az a férfi áll, akit most megvádoltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.