Változást jelentett be a Tesco a koronavírus miatt: erre kell számítani áprilistól

Nagy lépére szánta el magát a Tesco áruház.

Április másodikától rövidített nyitva tartással várja a vásárlókat a Tesco több mint kétszáz áruháza országszerte. Az eddig éjjel-nappal működő Tesco hipermarketek 6 és 22 óra között lesznek nyitva, a lakóhelyek közötti kisebb üzletek várhatóan két órával előbb, 20 órakor zárnak.

A megváltozott vásárlói szokásokhoz igazodva számos áruházunk nyitva tartását megváltoztatjuk. Az új nyitva tartás jellemzően a késő esti kevésbé forgalmas időszakok rövidítését jelenti, amely hatékonyabbá teszi a kiszolgálást, és hozzájárul a munkatársak leterheltségének csökkentéséhez– nyilatkozta a Tesco Globál Áruházak Zrt. a Magyar Nemzetnek

Az áruházlánc boltjaiban különféle nyitva tartás volt a jellemző: voltak olyan üzletek, amelyek 21 óráig voltak nyitva, ám ezek most 19 órakor zárnak majd. A vasárnapi Tesco Expressz üzletek üzemeltetése 8-tól 16 órára módosul. Ezzel az intézkedéssel elősegítik, hogy az emberek kevesebb időt töltsenek a bevásárlóhelyeken.

„A nyitva tartásról a kereskedők döntenek, változtatás esetén a vásárlók és az alkalmazottak érdekeit is figyelembe veszik. Néhány napja újra megfontoltan, pánik nélkül vásárol a lakosság, ilyen időszakban lehet rövidíteni a működési időn. Ezzel növelhető az a jellemzően esti időszak, amit a családok és az alkalmazottak az otthonukban tölthetnek” – mondta a lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Legutóbbi podcastunkat itt találja!

via blikk.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük