Van, aki már harmadszorra szervezte át az esküvőjét, és most mondhatja le újra a lagzit

Sharing is caring!

Szerdától kijárási tilalom lép életbe, este 8-tól, hajnal 5-ig. Csak munkába menet, munkából hazafele vagy rendkívüli esetben lehet az utcán lenni ebben az időszakban. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be délelőtt a közösségi oldalon. Az üzleteknek, fodrászatoknak és más kisipari szolgáltatóknak este 7-kor be kell zárniuk.

Családi rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet tartani, az egyházi és polgári szertartásokon az ahhoz szükséges személyek, a tanúk, szülők, testvérek vehetnek részt, a temetéseken pedig csak 50 fő.

Az új szabály értelmében elméletileg boltba sem lehet majd menni 19 óra után. Az RTL Híradó több nagy élelmiszer-üzletláncot is keresett, de mindenhol azt mondták, csak akkor reagálnak, ha megjelenik a rendelet.

Egy belvárosi szépségszalonban dolgozó műkörmös azt mondta, az első hullám ideje alatt két hónapra bezártak. Azóta újra nyitottak, de Pélyi-Borosi Dóra szerint az újabb szigorítások ismét nehezíteni fogják a munkáját.

“Ez, hogy nem lehetünk nyitva 7 óra után ez több vendéget is fog érinteni. És én jelen pillanatban nem tudom, hogy fogjuk tudni megoldani. A 7 óra a leginkább kedvelt időpont…itt karácsonyi szezon, a szépségiparban pont ez az időszaka legkedvezőbb”

– fogalmazott Pélyi-Borosi Dóra.

Az esküvőjüket november-decemberre tervezőknek is lesz mit újragondolniuk, ahogy az ehhez kapcsolódó szolgáltatóknak is.

“Néhányan még lettek volna, aki decemberben tartották volna az esküvőjüket. Sőt, olyanok is, akik harmadik időpontra szervezték át. Sajnos ez nekik komoly traumát is jelenthet, lelkileg, hogy egy újabb lépésben kell gondolkodniuk. Azok a szolgáltatók, akik most még dolgoznának és esküvőn szolgáltatóként jelen lennének, számukra ez most érvágás hisz vis maiornak minősül ez a helyzet egyértelműen. Itt a foglalókat, előleget vissza kell fizetni majd”

– mondta Abonyi Attila, az Esküvői Szolgáltatók Szakmai Érdekképviseleti Egyesületének elnöke.

Az RTL Híradó riportja:

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük