Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a gyógyszertárakban

Hetek óta óriási a forgalom a magyarországi patikákban a koronavírus-járvány miatt, de a gyógyszerészek egy része védőeszközök nélkül szolgálja ki a pácienseket – számolt be az RTL Híradó.
Egy fővárosi patika dolgozója szerint két hete nem kaptak utánpótlást, pedig naponta 200-300 potenciális beteggel találkoznak. Legutóbb 50 darab szájmaszkot kaptak, de mivel nyolcan dolgoznak a gyógyszertárban, és a maszkot elvileg kétóránként cserélni kell, ez a mennyiség szinte semmire sem elegendő.
Jobb híján a patikusok egy része ismerősöktől, barátoktól kap maszkokat, pedig korábban megígérték nekik, hogy lesz utánpótlás. Ráadásul az eddig kapott készleteket kiadták a vevőknek abban a reményben, hogy tényleg érkeznek újabb szállítmányok.

Nincs elég védőfelszerelés az alapellátásban sem, egy miskolci háziorvos arról számolt be, hogy egy barátjától szerzett maszkot, de kollégái 80 százalékának nincs maszkja. A karanténból vlogoló Sólyom Levente diák szerint a Kútvölgyi kórházban is kevés a védőfelszerelés.
(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)
Friss hírek a koronavírus-járványról:

Éjféltől csak eltakart szájjal léphetnek utcára a csehek, védőmaszkból náluk is hiány van
Sorok kígyóznak a gyógyszertárak előtt

Mi a véleménye a témáról?