Véletlenül túladagolták az oltást, több ápoló kórházba került Németországban

Sharing is caring!

Az előírt mennyiség ötszörösét kapta véletlenül nyolc német ápoló a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni védőoltásából, négyen közülük kórházba kerültek influenzaszerű tünetekkel, írja a Daily Mail. A tévedés az ország északi részén található Stralsund város egyik idősgondozójában történt még vasárnap, amikor Európa-szerte – így Németországban is – megkezdődött a Covid-19 elleni védőoltások beadása.

Az oltásért felelős területi vezető sajnálatát fejezte ki a történetek miatt. Dr. Stefan Kerth hozzátette: ez egy egyedi eset, melyhez egyedi hibák vezettek.

Ugyanakkor Vorpommern-Rügen járás hatóságai szerint

az eset arra is rámutatott, hogy még a nagyobb túladagolás esetén sem kell súlyos következményekkel számolni.

A vakcinát gyártó Pfizer/BioNTech még a tesztek első fázisában jutott hasonló eredményekre, amikor az esetleges túladagolásokban rejlő kockázatokat vizsgálták.

Az oltás-túladagolás azután következett be, hogy Németország egyes részein elutasították a vakcinák beadását. A gyanú szerint ugyanis szállítás közben az előírt -70 fokos hőmérséklet az út során nem minden esetben volt végig biztosított.

A koronavírus-járvány első hullámát példaértékűen kezelő Németország a második hullámot már nem úszta meg olyan könnyen. A rengeteg fertőzött miatt januárig bezártak az üzletek és az iskolák, karácsonykor tiltották az összejöveteleket. Országszerte nem működnek a fodrászatok és szépségszalonok sem, valamint tilos az alkoholfogyasztás nyilvános helyen.

Múlt héten a Frankfurthoz közeli Hanau kórházában olyan sokan hunytak el, hogy az intézmény hullaházában elfogytak a szabad helyek, ezért mobil fagyasztókban kezdték el tárolni a holttesteket.

via szmo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük