Vészhelyzeti bizottságot hív össze a WHO a mutálódott koronavírus gyors terjedése miatt

Sharing is caring!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összehívja csütörtökön vészhelyzeti bizottságát – közölte a WHO szerdán este Genfben, írja az MTI.

A szakértői testület ülését a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb mutációinak gyors terjedése miatt kellett a tervezettnél két héttel korábban összehívni.

(A legfrissebb hírek itt)

A jelenlegi járványhelyzet megvitatása mellett terítékre kerül az oltási bizonyítványok és a vírustesztek ügye is az utazók esetében. Az ülést követően a bizottság ajánlásokat tesz közzé a WHO és a tagállamok számára.

Az utóbbi hetekben a koronavírus két – jóval fertőzőbb – angol, továbbá dél-afrikai variánsa is elterjedt a világ legalább ötven országában.

Emellett Japán vasárnap jelentette be, hogy vírus egy további mutációját azonosították, amely eredetileg a brazil Amazonas-őserdő vidékéről származhat. Egyelőre nem tudni, mennyivel alacsonyabb vagy magasabb a fertőzőképessége az eddig ismert variánsoknál.

(Ez is érdekelheti: Megvannak a friss adatok: ennyivel nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, meghalt 95 beteg)

(MTI)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük