Vidnyánszky Attila koronavírus-fertőzése ellenére, online folytatja a próbákat

Sharing is caring!

Nem álltak le a próbák a Nemzeti Színházban annak ellenére sem, hogy az igazgató, a Rómeó és Júlia rendezője, Vidnyánszky Attila koronavírustesztje a múlt héten pozitív lett.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Bár a bemutatót december 18-ára kellett halasztani, nem álltak le a Rómeó és Júlia című előadás próbái a Nemzeti Színházban annak ellenére, hogy kiderült, Vidnyánszky Attila koronavírusos: a rendező péntek óta saját otthonából, online csatlakozik a próbákhoz – közölte a színház.

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket” – mondta Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júliáról, amelynek főszerepeit Szász Júlia és Herczegh Péter játsszák majd a Nemzetiben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nappal azelőtt, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, Vidnyánszky Attila még Orbán Viktorral és a magyar kultúrpolitika több fontos szereplőjével ülésezett a Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként.

Borítókép: Eöri Szabó Zsolt / Nemzeti Színház

Facebook Comments