Budapest — Üzent a világsztár: levelet kapott Nagy Natália színésznő híres kolléganőjétől, Brigitte Bardot-tól, amelyben kíméletlen szavakkal üzent a hobbivadászoknak, egyben a fővárosunkban zajló vadászati kiállításnak is.

Brigitte Bardot-t főleg színésznőként, egykori sz..xszimbólumként ismerjük, de több százezer fókabébi megmentésével állatvédőként is világhírre tett szert évtizedekkel ezelőtt.

Most kézzel írt levélben üzent a budapesti Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőinek. A néhány sor – amely hazánk egyik legnépszerűbb színésznőjével, Nagy Natáliával és férjével, Vincze Attilával folytatott levelezésének egy részlete – így szól:

Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezé­relve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

Kemény szavak. Nagy Natália lapunknak elmondta, már régóta levelez a híres francia színésznővel, aki jelenleg a bonobó csimpánzok megmentésével foglalkozik.

(Ez is érdekelheti: Honfitársunkat vitte ágyba Brigitte Bardot)

– Férjemmel, Attilával csaknem két évtizede gyarapítjuk kézirat- és fotógyűjteményünket, amely jelenleg mintegy tízezer darabból áll – mesélte a Blikknek Natália. – Célunk, hogy olyan réteghez, elsősorban fiatalokhoz jussanak el régebbi korok legendái, akik amúgy nehezebben „találkoznának” velük. Azt szeretnénk, ha minél többen kerülnének ily módon közelebbi kapcsolatba történelmet formáló személyekkel, így például Bardot-val, akivel a közelmúltban sikerült felvenni a kapcsolatot. Írtunk neki a hazai aktualitásokról is, így került szóba a budapesti vadászati világkiállítás, amelynek kapcsán megkérdeztük, mit üzenne a szervezőknek…

Nagy Natália már több levelet is váltott a francia filmcsillaggal

Hát, ezt üzente.

Nagy Natália érdeklődésünkre elmondta, természetesen más témáról is kérdezték, például kedvenc könyveiről, a szerelmeiről, s mindig kedvesen, segítőkészen válaszolt.

Brigitte Bardot évtizedek óta harcos állatvédő /Fotó: Getty Images

– Egyszer elküldtük Cézár kutyánk fotóját, majd visszaküldte ezekkel a szavakkal: „Viva Caesar!”, ami egyszerre utalt az ókori mondásra, valamint egyik leghíresebb filmjére, a „Viva Maria”-ra is – árulta el lapunknak Nagy Natália. – Egyébként nem a hivatásos, hanem a hobbivadászokra haragszik, akik szerinte élvezetből ölnek…

17 milliárdot költöttek rá

A vadászati világkiállítás iránt nagy az érdeklődés /Fotó: MTI Koszticsák Szilárd

Az Egy a természettel vadászati világkiállítás a Hungexpo területén zajlik: szeptember 26-án nyitott és október 14-ig tart. Naponta több mint tízezer látogatót vonz, s eddig összesen egymillióan látogattak el a különféle programokra. Az 1500 programelemből álló grandiózus rendezvényre 17 milliárd forintot fordított a magyar kormány, s a világkiállítás egyfajta főpróbája a teljesen felújított expóterületnek, amelyre összesen 55 milliárd forintot költöttek.

Sz..xszimbólumból állatvédő

A francia mozicsillag, Brigitte Bardot az 1960-as évek sz..xszimbóluma volt. Gyermekként balettkarrierre vágyott, de a modellvilág is felfigyelt a szépségére. 1950-ben szerepelt az Elle magazin címlapján, így fedezte fel a filmrendező Roger Vadim, aki később el is vette. Innentől berobbant a karrierje, telt idomai és szőkesége miatt főként ledér szerepeket kapott. Legismertebb filmjei az 1956-os És Isten megteremté a nőt, az 1960-as az Igazság és az 1963-as A megvetés. Híres volt kicsapongó életéről, falta a férfiakat, ám 1973-ban felhagyott ezzel és a filmezéssel is. 1963-tól ismert állatvédő aktivista, sikerrel felszólalt többek között a vágóhídi kegyetlenség és a fókavadászat ellen, 1986-ban létrehozta állatvédő alapítványát. Pályatársát, Sophia Lorent nyíltan támadta, amiért szőrmebundareklámot vállalt. Rengeteg követője van, gyakoriak a tüntetéseik világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük