Visszanyalt a fagyi: a Brexit miatt panaszkodik a Brexit-szavazó a reptéren

Január 31-vel lezajlott a Brexit, vagyis Nagy-Britannia többé nem tagja az Európai Uniónak. Emlékezetes, hogy 2016. június 23-án alaposan meglepődött az egész világ, amikor a britek a kilépés mellett voksoltak a népszavazáson. Az azóta eltelt időben az egész bolygó a szemtanúja lehetett a finoman szólva sem zökkenőmentes folyamatnak, amelynek pontos hatásait még most sem teljesen látni.
Egy biztos: egy Colin Browning nevű brit férfi az amszterdami reptéren állva szembesült azzal, hogy milyen kellemetlen következményei vannak, hogy országa már nem az Európai Unió tagja. A Twitter-csatornájára feltöltött fotó – és a mellé írt üzenet – tanúsága szerint legalább 55 percig kellett sorban állnia, hogy a bevándorlási hivatal ellenőrzésén áthaladva ismét beléphessen az EU területére.
Absolutely disgusting service at Schiphol airport. 55 minutes we have been stood in the immigration queue. This isn’t the Brexit I voted for. pic.twitter.com/QcSne9d4qW— Colin Browning (@ColinBrowning14) February 13, 2020
„Abszolút undorító a szolgáltatás a Schiphol reptéren – írta fotója mellé Browning. – 55 perce állunk sorban a bevándorlási ellenőrzés előtt. Én nem erre a Brexitre szavaztam.”
Alighanem az utolsó mondat verhette ki a biztosítékot a twitterezők jelentős részénél, a férfi posztját ugyanis, cikkünk írásának pillanatában közel ötezren osztották meg követőikkel. Reakcióként olyasmiket írnak, mint például: „tökéletes példája annak, amikor az EU-ból kilépni akaró emberek kiborulnak az Unióból való távozás következményei miatt”. Egy másik férfi annyit írt: „és akkor képzeld el, amikor kamionsofőrként az 55. vagy a sorban, tele romlandó áruval, miközben folyamatosan kapod a gyalázkodó üzeneteket azoktól az ügyfeleidtől, akik emiatt nem tudják feltölteni a raktárkészleteiket”.
A pórul járt Brexit-szavazó posztját több ismert ember is megosztotta követőivel, köztük az író Neil Gaiman, illetve az Állítólag című műsorból ismert legendavadász, Adam Savage is.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mi a véleménye a témáról?