Visszatér a ködös, esős ősz

Visszatér a ködös, esős ősz

Sharing is caring!

Reggelente tartós köd okozhat szürke időjárást, csütörtöktől egyre többfelé esős, borongós idő lesz jellemző.

Szerdán majdnem mindenütt ködös lehet a reggel,

a köd sokfelé az egész délelőtt folyamán kitart,

sőt, északkeleten néhol fel sem oszlik. A Dunántúlon több helyen ragyogó napsütés feledteti a ködös reggelt, míg keletebbre nagy területen megemelkedik, és alacsonyszintű rétegfelhőzetté alakul. A légmozgás ehhez mérten nem lesz számottevő. Esni sehol nem fog, legfeljebb a tartósan ködös tájakon lehet jellemző ködszitálás. 14-20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: Éva

Csütörtökön is ködös lesz a reggel, napközben pedig, bár sokfelé feloszlik a köd,

eső, záporok válthatják a helyét.

Eleinte északnyugaton és északon, estére egyre többfelé eredhet el az eső. Kis eséllyel a nyugati határ közelében az ég is megdörrenhet. Az északnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 13-17 fokot mérhetünk.

Pénteken tovább csökken a hőmérséklet, és nagyobb területre terjed ki az eső. A legfrissebb számítások szerint a legtöbb csapadék (>10 mm) északon, északnyugaton eshet. Rövid időre, a csapadékzóna érkeztekor az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain hópelyhek is vegyülhetnek az esőbe.

A napsütés távol marad,

legfeljebb nyugaton napnyugtakor bukkanhat ki kis időre a felhők mögül a nap. Délután 8-15 fok várható, nyugaton mérhetjük a magasabb értékeket.

Hétvégén előreláthatólag a Dunántúlon lehet esősebb, ködösebb az idő, keleten, illetve vasárnap süthet többet a nap. A maximumok 10-15 fok körül alakulnak. Friss cikkel a részletekről csütörtökön jelentkezünk.

Borítókép: Kisbali Bence (Mátra)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük