Visszatérhet a kijárási korlátozás és a nyugdíjas idősáv – megszólalt a miniszter

Sharing is caring!

A kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az Idősek Tanácsának ülésén.

Szavai szerint a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan még sokkal nehezebb lesz. Kedden és szerdán döntéseket hoz a kormány, ezekhez akarja kikérni az idősek véleményét, hogy jól határozzon – fogalmazott a miniszter.

A cél, hogy minél sikeresebb legyen a védekezés, minél több életet tudjanak megmenteni. A járvány komoly kihívások elé állítja az egészségügyi ellátórendszert – véli Novák Katalin, aki szerint ezért szigorított a kormány az előírásokon.

A védekezés első hulláma nemzetközi összehasonlításban is sikeresnek volt nevezhető; azt akarják, hogy a második is így alakuljon – idézi a minisztert az MTI.

Ahogy tavasszal, most is folyamatosan figyelik Ausztriát. A hasonló adottságok miatt arra számítanak, hogy hasonlóan alakul a járványügyi helyzet a két országban. Néhány nap, hét múlva várhatóan “drámaibb lesz a helyzet” Magyarországon.

Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy fogalmazott, hogy “gőzerővel” fejlesztik a magyar védőoltást, és jól állnak.

A lakosság egyötöde 65 év feletti. Arra törekednek, hogy még inkább együttműködővé tegyék a társadalmat. Sajnos azt tapasztalják, hogy szinte minden mérési ponton emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, ami azt jelzi előre, hogy még korántsem érte el a csúcspontját a járvány – mondta Müller Cecília.

Biztatásképpen az országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy tavasz óta ugyanakkor jelentős ismeretanyag halmozódott fel a koronavírusról, a fertőzés kezeléséről.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük