Visszatérhet az élet a normális kerékvágásba jövő tavaszra egy oxfordi professzor szerint

Sharing is caring!

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a német Biontech és az amerikai Pfizer gyógyszercégek novemberben jóváhagyást kérnek a koronavírus-oltóanyagukra az Egyesült Államokban, miután a vakcina 90 százalékban hatásosnak bizonyult.

A tervek szerint a német Biontech és az amerikai Pfizer gyógyszercégek már november végén megkezdenék a két körben beadandó oltás engedélyeztetését az amerikai hatóságoknál.

A BBC a hír nyomán interjút készített az Oxfordi Egyetem egy professzorával, John Bellel.

Bell úgy véli, a Pfizer fejlesztése több mint hangsúlyos, és ha valóban működik, úgy jövő tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. „Valószínűleg én vagyok az első fickó, aki ezt mondja, de magabiztosan állíthatom.”

Bell véleményével szemben azonban a francia kutatók azt mondják: a koronavírus-járványnak akár negyedik, sőt ötödik hulláma is lehet.

A Pfizer 43 500 fővel végezte el a vakcina tesztjét összesen hat országban, és egyetlen esetben sem merült fel semmilyen biztonsági aggály. A készítmény két komponensű, a kis egységeket három hét különbséggel kell beadni.

Az amerikai székhelyű gyógyszergyár úgy véli, ha megkapják az FDA (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) engedélyét, év végéig 50 millió, 2021-ben pedig 1,3 milliárd oltóanyagot tudnak majd szállítani. Az Európai Unió eközben már jelezte: 300 millió darabot vásárolnának a vakcinából.

forrás: hvg.hu

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük