Viszlát, szabadtér: ma havas eső érkezik, hétvégén pedig fagyhat is az országban

Viszlát, szabadtér: ma havas eső érkezik, hétvégén pedig fagyhat is az országban

Sharing is caring!

Az elmúlt napok esős időjárásnak búcsút mondhatunk, de széllel továbbra is számolnunk kell, és nem árt majd melegen öltözni. Néhol még a havas eső sem lesz kizárt.

Szerdán a reggeli órákban kezd felszakadozni a felhőzet, napközben már csak az északi megyékben lesz borús az ég, ott még csapadék is előfordulhat, de már közel sem akkora mennyiségben, mint az elmúlt napokban. Az északi hegyvidék magasabban fekvő részein azonban már havas eső is várható.

Délebbre már a nap is kisüthet, csapadékra nem lehet számítani. A szél azonban továbbra is élénk lesz, leginkább a nyugati, délnyugati szél erősödik meg, sőt, a Tiszántúlon viharossá is fokozódhat. Hűvös időnk lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható, az északi harmadban azonban ennél is hűvösebb lesz, 7 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Estére pedig 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő. Nem élvezhetjük sokáig a csapadékmentes időjárást, hiszen holnaptól újra heves esőzésekre lehet számítani, több helyen zivatarok is kialakulhatnak.

Csütörtökön délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de keleten, északkeleten még számíthatunk némi napsütésre. A déli, délutáni óráktól délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, zápor, délen akár zivatar is kialakulhat. Az északkeletire forduló szél sok helyütt megélénkül. A csúcshőmérséklet 10 és 19 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten, keleten a melegebb idő.

Pénteken marad a borongós idő. Szórványosan számíthatunk újabb csapadékra: az esők, záporok mellett főleg a Duna-Tisza-közén és északon zivatarok is kitörhetnek. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 11 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton nyugaton változóan felhős lesz az ég, már csak elszórtan lehet zápor. Ugyanakkor a Dunától keletre erősen felhős időre van kilátás újabb záporesőkkel. 12-13°C körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap már csak a keleti tájakon lehet tartósabb felhőzet, máshol már legalább pár órás napsütés valószínű. Néhol fordul elő zápor. Reggel sokfelé lesz talajmenti fagy, 2 méteres magasságban 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, délután is hűvös lesz: 11°C körül várható a maximum.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments