A budapesti és az agglomerációs közlekedésfejlesztés meghatározó szereplője, a Budapesti Fejlesztési Központ eddigi vezérigazgatója, Vitézy Dávid újabb egy szintet lépett ma felfelé. Magyarország közlekedéséért felelős államtitkár lesz Palkovics László minisztériumában. A 37 éves szakember ma vette át a megbízólevelét. Jobboldali körökben jól cseng Vitézy Dávid neve, mégsem emiatt lett sikeres közlekedéspolitikai szakember.

Új időszámítás kezdődik

„Mától közlekedésért felelős államtitkárként dolgozom Palkovics László miniszter felkérésére a Technológiai és Ipari Minisztériumban, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök javaslata nyomán Novák Katalin köztársasági elnöktől a mai napon vettem át.” – írta nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt a közösségi-oldalán Vitézy Dávid. Az új államtitkár szerint a közlekedés nem csak egy ágazat a sok közül, hanem a jövőnk egyik záloga, a klímavédelem és a gazdaság fejlesztésének kulcsa, a fővárosi, nagyvárosi és a vidéki élet minőségének egyaránt meghatározó eleme. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitézy Dávid átveszi a megbízólevelét

Vitézy Dávid átveszi az államtitkári megbízólevelét Orbán Viktor jelenlétében Novák Katalin köztársasági elnöktől – Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

Szinte minden, ami közlekedés hozzá fog tartozni

A Vitézy Dávid vezette államtitkárság feladata a Kormány döntései alapján az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése. Hozzá fog tartozni a MÁV-csoport felügyelete és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt közszolgáltatásainak szervezése és megrendelése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.