Völner Pál önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen, néhány perccel azután, hogy a parlament megszavazta a fideszes politikus mentelmi jogának a felfüggesztését – tudta meg a 24.hu.

Völner nem kívánt a helyszínen kérdésekre válaszolni, de védője, Papp Gábor elmondta: idézést egyelőre nem kaptak a politikus ügyében. A jogász hangsúlyozta, a lemondott államtitkár minél hamarabb szeretne reagálni az őt ért súlyos vádakra, ezért jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen. Völnert a helyszínre Papp Gáboron kívül elkísérte Varga István volt fideszes parlamenti képviselő is, aki szintén a lemondott államtitkárt védi az ügyben.

Völner mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

A mentelmi bizottság hétfőn támogatta a legfőbb ügyész indítványát Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Völner nem jelent meg az ülésen, de egyetértett a döntéssel. A bizottság elnökének írt levelében azt állította, hogy a legfőbb ügyész indítványának számos pontja valótlan állításokat tartalmaz, ezekre a nyomozóhatóságnak fog reagálni, miután a parlament is felfüggeszti a mentelmi jogát, és így hivatalosan is meggyanúsíthatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.