A világhírű sportoló megfogadta, sosem adják fel, az oroszoknak pedig azt üzente: mentsék meg saját hazájukat!

Ez egy üzenet az oroszoknak, azoknak, akik képesek még gondolkodni – ezzel a felütéssel küldött videóüzenetet ezúttal az orosz népnek Volodimir Klicsko ukrán bokszbajnok. A sztár oroszul előadott mondandójában így szólította meg az agresszor népét:

 

– Ti vagytok, akik hisznek a gonosz propagandának, és nem fogadjátok el, amit ukrán barátaitok és rokonaitok mondanak. Ti voltatok azok, akik hallgattatok, mikor országotok bekebelezte a Krímet és a Donbasz egy részét. Ti kezeltetek bennünket arrogáns módon, azt állítva, nincs is ilyen nemzet, hogy ukrán. Ti voltatok, akik náciztatok bennünket és hasonló őrültségeket terjesztettetek! A ti férjeitek, fiaitok jöttek most harcolni Ukrajnába: és ti mind tudtatok erről! Most is hívjátok őket, érdeklődtök hogylétükről, arról, hogy megy a “küldetés” Ukrajnában.

De ne tévedjetek: bennünket nem kell felszabadítani! Itthon vagyunk, a saját országunkat építjük! És győzni fogunk!

Ukrajna szabad ország, mely demokratikus európai utat választott, és megküzdünk választásunkért! Egységesek vagyunk, jobban, mint valaha és elszántak ebbéli törekvésünkben! Nem mi mentünk a ti földetekre. Ti ölitek a gyermekeinket, bombázzátok városainkat, teszitek házainkat a földdel egyenlővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.