Zacher Gábor: fiatal kollégák kifogásokat keresnek az oltás ellen

Sharing is caring!

Egészségügyi szakemberek, köztük Zacher Gábor toxikológus szerint mindenkinek tisztába kell lennie a koronavírus-fertőzés és a betegség veszélyeivel, ezért közérthetően kell beszélni a koronavírus elleni oltásról.

“Látod magad előtt a betegeket, és látod, hogy bejön, beszélgetsz vele, 2 óra múlva meg már ott van a lélegeztetőgépen. Megnézed a tüdejét és csak a fejéhez nyúlsz, hogy úristen, ez a CT hogy változott 2 óra alatt. És a beteg majdnem belehal ebbe a történetbe” – mondta az ATV műsorában Zacher Gábor. toxikológus. Ezzel az orvos arra reagált, hogy fiatal kollégái keresik a kifogásokat az oltás ellen.

Közölte azt is: érthetően kellene beszélni a koronavírus elleni védőoltásokról, hogy az emberek megértsék, milyen szövődményei lehetnek, és azoknak egyáltalán mennyi a valószínűsége.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint nem indokolt a félelem. Soós Adrianna szerint az egészségügyi dolgozóknak élen kellene járniuk a felvilágosításban. “Az orvosok, illetve a diplomás ápolók, mentősök körében inkább az oltáspártiak vannak többségben, talán, akik kevésbé találkoztak vagy más szakterületen dolgoznak, vagy nem ismerik annyira az oltásokkal kapcsolatos eljárásokat, azokban van nagyobb félelem” – tette hozzá.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük